Пікантна закуска з шампіньйонів із гострим перцем і часником
- 29 лютого 2020 22:43:55
- Відгуків: 0
- Переглядів: 278
З невеликих шампіньйонів, часнику і гострого перцю можна приготувати смачну, просту, оригінальну і пікантну повсякденну закуску, яку рекомендується подавати з запеченою куркою або вареною картоплею.
Інгредієнти:
- сушений розмарин подрібнений (37 г);
- невеликі печериці свіжі (470 г);
- мелений перець чорний (за смаком);
- подрібнена петрушка свіжа (43 г);
- гострий червоний перець свіжий (один маленький стручок);
- кухонна сіль (за смаком);
- дрібні зубчики часнику очищені (чотири штуки);
- ароматне масло оливкове (за смаком).
Процес приготування:
Свіжі шампіньйони необхідно ретельно промити в холодній воді, потім розрізати на четвертинки, далі потрібно нашаткувати тоненькими пластинками очищені зубчики часнику.
У найбільш підходящу сковороду влити оливкове масло і розігрівати його на середньому вогні кілька хвилин, додати нашаткований часник, насипати сушений розмарин, далі обсмажувати інгредієнти кілька секунд. Додати шматочки грибів, насипати необхідну кількість солі, при регулярному помішуванні обсмажувати компоненти до того моменту, поки печериці не почнуть інтенсивно виділяти рідину.
Тепер потрібно підготувати невелику каструлю, відправити в неї обсмажені гриби разом з часником і розмарином, після цього очистити від насіння чилі перець і нашаткувати його кільцями.
Відправляємо нашаткований перець в каструлю, додати різану петрушку, влити необхідну кількість бальзамічного оцту, ретельно все перемішати і залишити компоненти під кришкою приблизно на п'ятнадцять хвилин.
Далі пікантну закуску з шампіньйонів перекласти на блюдо сервіровки і подавати в теплому вигляді з вареною картоплею або запеченою куркою.
Інгредієнти:
- сушений розмарин подрібнений (37 г);
- невеликі печериці свіжі (470 г);
- мелений перець чорний (за смаком);
- подрібнена петрушка свіжа (43 г);
- гострий червоний перець свіжий (один маленький стручок);
- кухонна сіль (за смаком);
- дрібні зубчики часнику очищені (чотири штуки);
- ароматне масло оливкове (за смаком).
Процес приготування:
Свіжі шампіньйони необхідно ретельно промити в холодній воді, потім розрізати на четвертинки, далі потрібно нашаткувати тоненькими пластинками очищені зубчики часнику.
У найбільш підходящу сковороду влити оливкове масло і розігрівати його на середньому вогні кілька хвилин, додати нашаткований часник, насипати сушений розмарин, далі обсмажувати інгредієнти кілька секунд. Додати шматочки грибів, насипати необхідну кількість солі, при регулярному помішуванні обсмажувати компоненти до того моменту, поки печериці не почнуть інтенсивно виділяти рідину.
Тепер потрібно підготувати невелику каструлю, відправити в неї обсмажені гриби разом з часником і розмарином, після цього очистити від насіння чилі перець і нашаткувати його кільцями.
Відправляємо нашаткований перець в каструлю, додати різану петрушку, влити необхідну кількість бальзамічного оцту, ретельно все перемішати і залишити компоненти під кришкою приблизно на п'ятнадцять хвилин.
Далі пікантну закуску з шампіньйонів перекласти на блюдо сервіровки і подавати в теплому вигляді з вареною картоплею або запеченою куркою.