Виробництво віскі Highland Park було засновано 1798 року на Оркнейських островах, розташованих на північ від Шотландії. Завдяки унікальному клімату островів Оркні, віскі дозріває повільно та рівномірно, і, як наслідок, має особливо м'який і гармонійний смак.
Дистелярія Highland Park розташована на півночі Шотландії на найбільшому острові Оркнейського архіпелагу - Мейленді. Був побудований в 1798 році неподалік від міста Керкуолл. Засновником можна вважати Магнуса Еунсонома, який, будучи служителем місцевої церкви, займався підпільним виготовленням віскі. Зараз на цьому місці на пагорбі розташована винокурня Highland Park.
Для витримки Highland Park використовуються дорогі бочки виключно з-під хересу.
Під час пророщування солоду використовується традиційна технологія ручного солодування, а під час висушування солоду використовується унікальний торф з островів Оркні, завдяки якому віскі набуває легкі димні нотки в ароматі.
Скотч Highland Park виготовлений з ячменю, одна п'ята обсягу якого вирощується на острові, іншу - привозять морем з різних солодовень Шотландії. Торф, вік якого 9000 років і глибина залягання чотири метри, видобувається всього в семи милях від лікеро-горілчаного заводу. Його нарізають в квітні і все літо сушать разом з вереском на сонці. Потім традиційним способом просушують ячмінний солод - на підлозі в торф'яному диму за температури 60 °С. Зміст вологи в солоді має сягати 25%, тільки в такому випадку він насититься ароматом, яким можна буде насолодитися в кінцевому продукті. Після дистиляції віскі Highland Park витримують в американських і європейських дубових бочках з-під хересу. Це дає напою 80% фінального смаку і натуральний колір.
Смак: Кремовий, вершковий. Початок - цитрусові і фруктові ноти. У розкритті відчувається ваніль і прянощі з тонким дотиком диму. Післясмак - пряний, медовий.
Аромат: Запах хересу, врівноважений вересовим димом, цитрусовими нотами і ваніллю.
Гастрономічне поєднання: Вживається в чистому вигляді або з додаванням кубиків льоду. Добре поєднується з кавою. Підходить як дигестив. Оптимальна температура подачі - 18-20 °С.
Вид: Віскі односолодовий
Регіон: Оркнейські острови
Об'єм: 0.7
Витримка: 10 років
Міцність: 40%
Колір: Золотий, чистий, яскравий
Смак: Димний (Smoky)
Особливості смаку: Димний і ванільний
Аромат: Шкірка апельсина, кора китайської кориці, грушанка, фрукти (ананас і червона смородина)
Гастрономічна сполучуваність: Кока-кола, кава, сік
Температура подавання: 18 - 20 °С
Розміри: 264 х 110 х 73 мм
Вага: 1.48 кг
Країна реєстрації бренду: Великобританія
Країна: Великобританія