Ром - історичний напій для людей з характером


  • 15 лютого 2020 13:40:57
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 341
  • 0
Сьогодні практично в кожному будинку завжди знаходиться якийсь спиртний напій. Для кожної країни він свій. У когось вино, у когось чача. Але особливе місце серед міцних алкогольних напоїв завжди займає ароматний напій ром, про який складено чимало легенд.
Ром - міцний алкогольний напій, що володіє цікавим, своєрідним смаком, відмінним від інших напоїв. В основному, його виробляють в країнах, де вирощується цукрова тростина.
Є кілька версій походження назви цього дивного напою. За однією з них ром отримав свою назву від латинського слова saccarum, яке означає цукрова тростина. Інша популярна версія припускає, що ром - це скорочене англійське старовинне слово rumbullion, що означає міцний напій.
 
Цей напій вперше почали виготовляти на Карибах в 17 столітті, після того, як люди, що працюючи на плантаціях, помітили, що патока в результаті бродіння перетворюється в алкоголь. У той час він гідно був оцінений мореплавцями, так як мав зігрівальні властивості, став незамінним супутником в далекому плаванні. Ром продавали пірати і за вартістю він прирівнювався до золота. Тепер він часто асоціюється з пригодами і піратами.
Зараз ром отримують в результаті зброджування і перегонки патоки і тростинного сиропу. Залежно від того, яка використовується сировина, розрізняють сільськогосподарський і промисловий, за способом перегонки існує легкий і важкий ром, від часу витримки - старий і молодий.
Для приготування промислового рому використовують патоку. Він має різновиди: «бланко» - витриманий в металевих чанах кілька місяців, безбарвний ром, «голд» - витриманий в металы, підфарбований карамеллю, «дарк» - витриманий кілька місяців в дубових бочках, «старий» - витриманий в дубових бочках понад три роки.
Сільськогосподарський ром виробляють в заморських департаментах Франції з соку цукрової тростини за технологією виробництва коньяку.
Термін витримки рому не перевищує 15 років для напою, дистильованого звичайним методом, і 9 років - для рому, отриманого перегонкою (безперервною).
Міцність цього напою різна. У російському ромі міститься 2% цукру і 45% спирту. Кількість спирту в зарубіжному ромі коливається в межах 40-60%.
Зазвичай після перегонки ром витримується в бочках, що і надає йому темний відтінок. Деякі виробники для зміни кольору додають в ром палений цукор. Але будь-які добавки, що входять до складу напою, не повинні вплинути на аромат і смак кінцевого продукту.

Темний ром - важкий напій, що відрізняється витримкою, подається в чистому вигляді на дигестиву. Дигестивом називається напій, що вживається після їжі для кращого засвоєння їжі. Температура подачі для рому в чистому вигляді не повинна перевищувати 18-20 градусів. Ром на дигестив краще наливати в коньячному бокалі.
У сучасному світі лідируючі позиції серед марок темного рому займає «Lamb's». Скромнішою, але не менш гідною маркою є «Wood's Navy». Міцність рому цієї марки дорівнює 57%. Є й інші менш відомі марки.
В даний час, у всьому світі, великим попитом користується білий вид рому і його найбільш популярна марка «Bacardi». Білий ром вважається легким і його частіше п'ють у складі коктейлів. Знаменитий пунш готується на основі рому.
Для отримання якісного рому важливі всі аспекти виробництва: ретельний контроль над бродінням, знання особливостей процесу перегонки, застосування спеціальних дріжджів, помірна витримка і успішне купажування.
 
Всі ці марки, і навіть більше, представлені на DarkShop - де кількість не заважає якості. Ви запитаєте як це? Дуже просто - у нас багато постачальників, але на відміну від інших маркетплейсів, товар виставляється тільки того продавця, в якого найкраща ціна товару/доставки і вже перевірений товар (у разі алкоголю - сертифікований). Тому у нас не звичайна дошка оголошень, а якісно підібраний товар, над асортиментом якого постійно працюють наші співробітники.
 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.