Рецепт перепелів в білому вині або як на дачі зробити з перепелів царську страву
- 29 лютого 2020 14:15:37
- Відгуків: 0
- Переглядів: 294
Перепели - царська птиця сімейства фазанових. Незважаючи на невеликі розміри, перепела при правильному приготуванні стають живильною і дієтичною стравою. Перепелине м'ясо відрізняється низькою калорійністю, тому його можуть вживати люди, які дотримуються суворої дієти. А перепела в білому вині з розмарином, приготовані в чавунній сковороді, дивують своєю смаком навіть затятих гурманів.
Для початку підготуйте:
• Три перепела.
• Три великі цибулини.
• Вино біле (краще брати сухе) - 0,2 л.
• Розмарин - 10 гр.
• Перець мелений.
• Сіль кухонну.
І починаємо процес приготування
1. Кожну тушку миємо, та вимокуємо серветками. За допомогою ножиць на грудях робимо розріз. Розкладаємо перепілку і натискаємо рукою, щоб кісточки трішки хрустнули.
2. Всю цибулю очищаємо, нарізаємо її півкільцями або кільцями. Викладаємо на дно сковорідки з чавуну.
3. На цибулю викладаємо підготовлені тушки. Заливаємо все вином.
4. Зверху накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт. Відставляємо в сторону перепелів на чотири-п'ять годин.
5. З сковорідки витягаємо цибулю і перепелів. Цибулю перекладаємо в миску. Кожну тушку натираємо сіллю, перчимо.
6. Сковорідку розігріваємо, викладаємо перепелів і встановлюємо зверху гніт. Обсмажуємо перепелів. Витягуємо їх з сковорідки, як тільки утворюється хрустка скоринка.
Подача
1. На тарілку викладаємо перепелів, цибулю, яка використовувалася для маринування. Можна додати нарізаний лимон і салатні листя.
Для початку підготуйте:
• Три перепела.
• Три великі цибулини.
• Вино біле (краще брати сухе) - 0,2 л.
• Розмарин - 10 гр.
• Перець мелений.
• Сіль кухонну.
І починаємо процес приготування
1. Кожну тушку миємо, та вимокуємо серветками. За допомогою ножиць на грудях робимо розріз. Розкладаємо перепілку і натискаємо рукою, щоб кісточки трішки хрустнули.
2. Всю цибулю очищаємо, нарізаємо її півкільцями або кільцями. Викладаємо на дно сковорідки з чавуну.
3. На цибулю викладаємо підготовлені тушки. Заливаємо все вином.
4. Зверху накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт. Відставляємо в сторону перепелів на чотири-п'ять годин.
5. З сковорідки витягаємо цибулю і перепелів. Цибулю перекладаємо в миску. Кожну тушку натираємо сіллю, перчимо.
6. Сковорідку розігріваємо, викладаємо перепелів і встановлюємо зверху гніт. Обсмажуємо перепелів. Витягуємо їх з сковорідки, як тільки утворюється хрустка скоринка.
Подача
1. На тарілку викладаємо перепелів, цибулю, яка використовувалася для маринування. Можна додати нарізаний лимон і салатні листя.