London Dry Gin є найпоширенішим і найпопулярнішим методом виробництва вважається сухий джин, найвищої якості, отриманий після дистиляції.
Свою назву отримав на честь легендарної Трафальгарської битви, в якій адмірал Нельсон розгромив флот Наполеона та іспанців. Так само ця назва носить одне з найкрасивіших місць Лондона - Трафальгарська площа.
Традиційна технологія передбачає розведення спирту водою для зниження його міцності приблизно до 45%. Цю рідину поміщають у перегінний куб (зазвичай мідний) і додають до неї прянощі. У деяких випадках прянощі кладуть на спеціальні лотки або в мішечки і поміщають над спиртом.
Потім здійснюють дистиляцію, мета якої – наситити спиртне ароматами прянощів. Під час цього процесу відокремлюють “голови” та “хвости”, залишаючи лише найбагатше ароматами “серце” дистиляту, міцність якого близько 80%. У нього додають воду, щоб знизити вміст алкоголю. Отриманий джин вже готовий до вживання, його міцність може змінюватись від 37,5% до 50%.
Джин - виготовлений зброджуванням зернової сировини і наступною подвійною або потрійною дистиляцією з шишка-ягодами ялівцю та іншою ароматичною рослинною сировиною званою ботанікою. Три основні інгредієнти визначає стиль та якість джину – це спирт, рослинні прянощі та вода. Фортеця спирту не менше – 96%. Інгредієнти не менше десяти відомих в ароматі, це - ялівцеві ягоди, коріандр, кориця, шкірка апельсина. Однією з основ є чиста м'яка вода, що пройшла фільтрацію. Виготовляється продукт виключно з натуральних, ретельно відібраних інгредієнтів, що дозволяє досягти найвищої якості.
Колір: Прозорий
Країна-виробник: Україна
Об'єм, л: 1
Міцність: 45%
Коктейлі: Casino, Gin & Tonic, June Bug, Long Island Iced Tea, Paradise
Особливості смаку: Складний, трав'яний
Аромат: Ялівцю
Рекомендації до вживання: Вживають у чистому вигляді, із фруктами, у коктейлях
Температура подачі: 11-13°C