Напій геніїв і філософів, напій муз і фей. Такими словами коротко можна описати абсент. Основа напою (до речі він дуже міцний) аніс, настояний на травах з вмістом алкоголю від 55 до 85%. Також, для стабілізації смаку, при виготовленні використовується екстракт полину гіркого (artemisia absinthium). Завдяки їй абсент набуває характерну саме для нього гіркоту. Сам склад напою може бути дуже різноманітним, що залежить на пряму від рецептури і регіону виготовлення. Завдяки цим особливостям в напої ви можете відчути мелісу, м'яту, лакрицу, аїр, фенхель, дягель і безліч інших трав.
Найвідоміший його шанувальник - художник і геній свого часу Вінсент Ван Гог. Саме його ім'я використовувала українська компанія Бренбар при назві свого напою. Рецепт що використовується при виготовленні абсенту Вінсент - інтерпретація напою 19 століття. В рецепт входить натуральна настоянка з листя полину, яку змішують з анісом і коріандром. Все це фільтрується до отримання чарівного яскравого-зеленого кольору. Зміцнюється абсент спиртом найвищої якості. Абсент "Вінсент" прекрасний як в чистому вигляді, так і в складі коктейлів.
Колір зелений.
Смак - яскравий, насичений смак з характерною полиновому гіркуватістю, нотами прянощів (анісу, коріандру) і приємним післясмаком.
Аромат- відтінки полину, лакриці, анісу, коріандру та інших прянощів.
Гастрономічні поєднання - слід вживати малими дозами. Щоб зробити його менш міцним, можна розбавити напій водою або кількома кубиками льоду. Переважно абсент подають зі шматочком цукру, розміщеним на спеціальній ложечці. Для цього крізь цукор повільно додають воду (з розрахунку 5 частин води на 1 частину абсенту), поки цукор повністю не розтане. Також абсент є прекрасною основою для різноманітних коктейлів.
Країна-виробник - Україна
Міцність- 60%
Вміст туйону на літр - 8.7 мл
Смак - Складний, трав'яний
Аромат - Аніса і полину