Історія французького виноробства - або чому ченці Франції були таким веселим народом


  • 19 березня 2020 10:42:16
  • Відгуків: 1
  • Переглядів: 234
  • 5
Як відомо, Франція - це країна чудового сиру, галантних чоловіків і унікального вина. Це одна з найстаріших країн, що займаються виноробством.
Історично доведений факт полягає в тому, що на території сучасної Франції виробництвом вина почали займатися в четвертому столітті до нашої ери. І привезли в Галію культуру виноробства греки.
Покровителем виноробства у Франції є Святий Мартін з міста Тура, який жив в 316-397 роках нашої ери. Цей славний чоловік дуже активно займався не тільки поширенням християнства, а й розведенням виноградників. В молодості він був солдатом, а потім дослужився до єпископа міста Тура. В історію Франції він увійшов не тільки як ревний поборник християнства, а й як засновник абатства Мармутье, де він почав створювати унікальні за своїми смаковими якостями вина.
Як не дивно, виноробство у Франції дійсно розвивалося завдяки монастирям і абатства. Саме ченці в похмурі часи Середньовіччя прагнули зберегти традиції французького виноробства. Це сьогодні людині при виникненні будь-яких проблем потрібен психолог. Раніше кращим психотерапевтом завжди був фужер хорошого витриманого французького вина.
Французи дуже трепетно ​​ставилися до якості продукції, що випускається ними. Відомо, що в 1395 році королем Філіпом Гордим була видана спеціальна Хартія, яка регламентує якість виробленого у Франції вина. Жителі країни завжди дуже любили свій хмільний напій. Відомо, що в п'ятнадцятому столітті на честь одруження короля Карла четвертого і Ізабелли Баварської на всіх площах Парижа були встановлені фонтани, з яких било вино кларет. І будь-який бажаючий міг випити за здоров'я вінценосного подружжя. Але імпортувати свої вина французи почали тільки в дев'ятнадцятому столітті. До цього кожен регіон пив тільки своє вино, вирощене в їхньому районі.
 
Залишити відгук  ↓